Täältä tullaan, maailma!

Eli täältä tullaan maailma. Joskus tulee tilanne, jolloin pitää yksinkertaisesti avata suunsa ja sanoa elämä on ihanaa, kun sen oikein oivaltaa!

Viime aikoina olen taas vähän tahtomattani törmäämään juttuihin, jotka ovat arveluttavia. Niissä vääristellään asioita luottaen siihen, että suuri osa yleisöstä ei välitä mistä tieto on peräisin (tabloidikulttuuri) ja monet sellaiset, jotka huomaavat ”ahaa, tässä on oikein lähteet ja kaikki,” jättävät ne lähteet lukematta. Aion käsitellä muutamia asioita ikään kuin paholaisen asianajajana, mutta enimmäkseen aion pysyä positiivisessa kommentoinnissa.

Joten. Täältä tullaan, maailma. Lisää aiheesta myöhemmin.

Aivan ensimmäiseksi tahdon sanoa, että olin aivan vilpitön avauksessani. Elämä on ihanaa! Resepti ihanaan elämään: Jeesus Kristus sovitti syntini Getsemanessa ja Golgatalla. En oikeastaan ymmärrä muuta kuin sen, että hän teki sen vapaaehtoisesti, rakkaudesta minua kohtaan. (Toki kaikkia muitakin ihmisiä, muttta itseäni se kosketta henkilökohtaisesti.)

Kun sunnuntaisin nautin Herran Pyhän Ehtoollisen Sakramentin, tunnen olevani lähellä taivasta, aivan kuten yli 30 vuotta sitten, kun nousin kastealtaasta. Kun hiljennymme siihen tilaisuuteen, mietin usein, mitä Jeesus todella teki minun puolestani, ja tunnen, että alan ymmärtää sitä vähän. En osaa oikein selittää sitä (ainakaan suomeksi; lue englanninkielinen blogini), mutta sydämessäni tunnen sen kuitenkin. Montako pisaraa viattoman Kristuksen verta vuodatettiin minun vuokseni. Eikä kysymys ollut veren vuodattamisesta niinkään kuin oikeudenmukaisuuden lain täyttämisestä; siitä, että alistumalla vapaaehtoisesti kaikkeen, mikä häntä kohtasi, Jeesus voitti Saatanan vallan.

Naisen kohdun hedelmä siis murskasi käärmeen pään. Nimi ”Saatana” on kehittynyt Välimeren pohjukan alueen kielissä esiintyvästä sanasta, joka tarkoittaa ”herjaajaa” tai ”syyttäjää”. Johanneskin Ilmestyskirjassa viittaa siihen, että Saatana syyttää meitä Isän edessä, mutta Kristus antaa meille puhtaan omantunnon.

Kristus vaatii kuitenkin meiltä uhrin: Meidän tahtomme. Sitä tarkoittaa parannnuksen tekeminen eli kääntyminen; me käännymme maailman tieltä Taivaan Isän suunnitelman eli Kristuksen sovituksen puoleen. Vaikka miten ponnistelisimme koko elämämme ajan, emme kehittyisi kovin paljoa, mutta jos annamme sydämemme Jeesukselle, hän voi parantaa meidät ja opettaa rakastamaan. Mutta jos emme osoita minkäänlaista halua, en usko, että hän meitä vastoin tahtoamme vie Jumalan valtakuntaan.

Lähimmäisenrakkaus lienee Vuorisaarnan tärkein sanoma. Siinä merkeissä toivotan rauhaa teille kaikille, ja erityisen hyvää vuotta 2011!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: